På restaurang- och livsmedelsutbildningen på Medlefors får du lära dig traditionella och hantverksmässiga metoder inom professionell matlagning, bakning och servering. Vi går igenom hela kedjan och jobbar med måltiden som helhetsupplevelse. Du får lära dig hur man producerar och hanterar livsmedel. Utbildningen blandar teori med praktik och ger möjlighet att träna dig i yrket under verkliga förhållanden tillsammans med andra. Vi håller till i våra fina lokaler här på Medlefors. För att förbereda dig ytterligare för tiden efter utbildningen ingår även kurser inom ekonomi och företagande. Utbildningen genomförs i nära samarbete med restaurang- och livsmedelsbranschen.
Tillsammans med dig resonerar vi oss fram till vad du vill och behöver läsa för att nå just dina personliga mål. Vi arbetar ämnesintegrerat inom olika ämnesområden för att nå ökad känsla av sammanhang och helhet. Du når minst grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Hos oss på Medlefors kan du nå allt detta. Att läsa gymnasiekompetens på restaurang och livsmedel tar sex terminer.
Efter utbildningen kan du jobba som kock eller serveringspersonal.
Med ett växande Skellefteå finns ett stort behov av utbildad personal inom restaurangbranschen.
Ansök digitalt: Öppnar 10/1 2025
Preliminär antagning: 15/4 2025
Sista ansökningsdag: 15/5 2025
Antagningsbesked: 18/6 2025
Omfattning: 100%
Kursstart: 15/8 2025
Kurslängd: 3 år
CSN och studieekonomi: Samma som gymnasiet
Inga kostnader tom våren det år du fyller 20år.
Har du frågor som rör ämnen, upplägg av utbildning eller för att boka studiebesök, kontakta vår studievägledare.
Johanna Larsson – Studievägledare
Tfn: 0910-575 50 /072-402 74 22
epost: johanna.larsson@medlefors.se